Bio

biografie

Esther Kronenburg is begonnen met zingen tijdens haar studie Italiaans in Utrecht. Ze nam privézangles bij Naomi Hanai en Renee Kartodirdjo.
In 2008 begon ze met de studie Oude Vocale Muziek aan het conservatorium van Tilburg, waar werd gewerkt aan het repertoire van middeleeuwen, renaissance en vroeg-barok o.l.v. Idikó Hajnal. Behalve aan zangtechniek werd hier bijzondere aandacht besteed aan begrip van oorspronkelijke bronnen en de historische uitvoeringspraktijk. Tijdens de studie werd er veel kennis deskundigheid gedeeld door gastdocenten en door middel van masterclasses. Esther volgde masterclasses bij o.a. Jill Feldman, Anne Azéma, Johannette Zomer, Raquel Andueza en Evelyn Tubb. In 2012 heeft ze haar studie afgerond en heeft sindsdien zangcoaching van Xenia Meijer.

Esther treedt voornamelijk op in ensembleverband, met de nadruk op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Momenteel werkt ze veel samen met ensemble Oriana, het Coprario consort en ensemble Profondamente. Ze trad veel op met het Hemony ensemble, Trigon, Voces Pauli en Cantores Sancti Gregorii. Met deze ensembles heeft ze opgetreden in oude muziekfestivals in Nederland, België en Rusland.

Naast optredens met ensembles zingt Esther als soliste, o.a. was ze te horen in De Schipbreuk van Wagenaar en werken van Gilbert and Sullivan. Met countertenor Peter van Wolferen vormt ze een vast duo, ze zongen oa. het Stabat Mater van Pergolesi en van Alessandro Scarlatti.