Bio

biografie

Esther Kronenburg is begonnen met zingen tijdens haar studie Italiaans in Utrecht. Ze nam privézangles bij Naomi Hanai en Renee Kartodirdjo.
In 2008 begon ze met de studie Oude Vocale Muziek aan het conservatorium van Tilburg, waar wordt gewerkt aan het repertoire van middeleeuwen, renaissance en vroeg-barok. Behalve aan zangtechniek werd hier bijzondere aandacht besteed aan begrip van oorspronkelijke bronnen en de historische uitvoeringspraktijk. In het kader van deze studie volgde Esther masterclasses bij o.a. Jill Feldman, Anne Azéma , Johannette Zomer, Raquel Andueza en Evelyn Tubb. In 2012 heeft ze haar studie afgerond en heeft nu zangcoaching van Xenia Meijer.
Vanuit de interesse in cross-over met niet-Westerse muziek neemt ze daarnaast lessen Arabische zang bij de Marokkaanse performer Anass Habib.
Met countertenor Peter van Wolferen vormt ze een vast duo, ze zongen oa. het Stabat Mater van Giambattista Pergolesi en van Alessandro Scarlatti.
Esther treedt op als solozangeres maar voornamelijk in ensembleverband, met de nadruk op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Ze zingt in onder andere het Hemony ensemble,  Trigon en Cantores Sancti Gregorii. Met deze ensembles heeft ze opgetreden in oude muziekfestivals in Nederland, België en Rusland.  Met Joep van Buchem richtte ze ensemble Cappella van Zuylen op. Ze werkt regelmatig samen met ensemble Oriana en Profondamente.